Idénynövényeket az asztalra Februárban is!
Eljött a február és az idénynövényeket kívánók törik a fejüket, mégis mi süljön ki az utolsó téli hónapban. Ráadásul, még ha tettünk is félre nyáron és ősszel befőtteket, savanyúságot, és mindenféle jót, ha ezeket egész télen dézsmáltuk, hát mostanra már megcsappanhattak a készletek...
Nézzük, hát akkor, hogy mit fogyaszthatunk februárban, ha a természet rendjére hangolódva, idényzöldségeket- és gyümölcsöket tálalnánk fel a családnak! (Egyébként sok változás nincs januárhoz képest, talán csak az eltárolt készletek nagyságában. ;P )
Ilyenkor takarítják be:
- Csicsóka
- Kökény
- Naspolya
Tárolható, ezért még februárban is fogyasztható:
- Alma
- Bab
- Burgonya
- Cékla
- Dió
- Fejes káposzta
- Fekete retek
- Fokhagyma
- Karalábé
- Kelkáposzta
- Körte
- Mandula
- Lilahagyma
- Lilakáposzta
- Petrezselyem-gyökér
- Póréhagyma
- Sárgarépa
- Vöröshagyma
- Zeller
Ha arra is kíváncsi vagy, miért hasznos az idénynövényeket választani, ezt is részletesen összefoglaltam az előző, januári részben, amit itt tudsz elolvasni: Idénynövények előnyei
Tetszett? Nézz szét a lenti ajánló sávban, hátha találsz olyat, ami még érdekel!
Kövess Facebookon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!